Vraag nu een vrijblijvende demo aan!
Medewerkersbetrokkenheid, hou vinger aan de pols!
Het is een nieuwe ervaring voor de meeste medewerkers om een lange periode achter elkaar thuis te werken. Natuurlijk zijn de meeste wel gewend om af te toe een dagje thuis te werken, maar weken achter elkaar niet op kantoor komen is voor de meeste medewerkers een nieuwe ervaring. Hoe blijf je in contact met elkaar en hoe zorg je dat medewerkers zich verbonden blijven voelen met elkaar en de organisatie? En hoe ondersteun je het welzijn? Daar is veel meer voor nodig dan alleen het faciliteren van mogelijkheden tot thuiswerken. 5 tips die organisaties hierbij kunnen helpen:
1. Informeren
Hou contact met de medewerkers door informatie te delen over het werk en de organisatie breed. Geef een update vanuit het MT. Wat speelt er binnen de organisatie, waar zijn we bezig. Deel ook wat er binnen de verschillende teams gebeurd, hou elkaar iedereen betrokken bij het grotere geheel. Kies hiervoor een medium die goed bij de organisatie past, je kan denken aan een videocall, maar ook vloggen of het mailen van een nieuwsbrief.
2. Persoonlijk contact met manager
Medewerkers zijn in totaal nieuwe situatie beland, er wordt verwacht dat ze snel schakelen op het werk met creatieve oplossingen komen en blijven presteren. Maar daarnaast zijn de privé omstandigheden ook totaal veranderd. Misschien hebben ze te dealen met kinderen die thuisonderwijs moeten krijgen of een partner die ook zijn conference calls aan de keukentafel moet doen. Of zijn ze juist heel eenzaam, gewend aan een druk sociaal leven buitenhuis en opeens opgesloten tussen vier muren. Juist nu is persoonlijk contact met de manager belangrijk. Zorg dat je bereikbaar bent voor medewerkers en plan minimaal 1 keer per week een gesprek met iedere medewerker. Luister dan, help prioriteren, denk mee, heb begrip, zorg voor minder druk. Stimuleer onderling contact tussen collega’s en deel best-practices.
3. Infobesitas
Infobesitas. Ken jij het? Het betekent; informatie overvloed. Voortdurend overstelpt worden door allerlei soorten informatie en vervolgens ook voortdurend naar nieuwe informatie op zoek zijn. Iedereen wordt overspoelt met tips en adviezen over het virus en over thuiswerken. Bovendien is alles ook online te vinden. Maar de meeste zien door de bomen het bos niet meer.
Help medewerkers met het scheiden van de zin en de onzin. Bied bijvoorbeeld online coaching aan, die medewerkers kunnen helpen met het structureren van hun gedachten en ondersteuning bieden bij het omgaan met onzekerheid en angst. DDOwerkt is een voorbeeld van een organisatie die op een laagdrempelige manier online coaching biedt.
4. Weet wat er speelt
Juist nu hebben organisatie de inzet van hun medewerkers hard nodig en is een hoge medewerkersbetrokkenheid cruciaal. Maar je ziet de medewerkers niet meer, hoe kan je dan toch weten wat er speelt en hoe het medewerkers gaat? Worden ze voldoende geïnformeerd? Hebben ze juiste middelen om hun werk goed te doen? Hoe is het met hun vitaliteit? Belangrijke vragen die je continu wil blijven stellen, omdat de situatie elke keer weer veranderd. Gelukkig kan Everybody Frank organisaties hierbij helpen. Met onze app kunnen organisatie heel eenvoudig meten en weten hoe het met hun medewerkers gaat. De app stelt medewerkers 3 x per week een vraag over hun werkbeleving en vitaliteit en geeft werkgevers realtime inzicht in de resultaten.
Starten met Everybody Frank kan morgen al. Wij hebben uitgebreide en gevalideerde vragenlijsten op verschillende thema’s, een organisatie hoeft alleen maar de onderwerpen aan te vinken om over die thema’s inzicht te krijgen. Medewerkers krijgen vanuit Everybody Frank een uitnodiging om de app te downloaden en kunnen daarna meteen beginnen met vragen beantwoorden.
Voordelen van Frank
De app overvraagt niet. De telefoons staan niet stil en niemand heeft nu zin een vragenlijst met 50 vragen. Frank stelt maar 3 vragen per week, die in secondes te beantwoorden zijn. Frank stelt zijn vragen at random, dat betekent dat iedereen andere vragen krijgt en zo heeft de organisatie met maar een paar vragen per week wel direct inzicht in alle onderwerpen.
De hr analytics in het management dashboard geeft een actueel beeld van de verschillende onderdelen van het medewerkerstevredenheidsonderzoek. Zodat je nu de medewerkers kan geven wat ze nodig hebben om te kunnen blijven presteren.