Neem contact op via: 085 800 1777 

Werken bij Frank

Klantcase

We krijgen we een steeds beter beeld van hoe werkstress en werkgeluk zich door het jaar heen ontwikkelen.

Branche: Zorgbedrijf
Werkgebied: Limburg
Bedrijfsgrootte: 880 medewerkers
Gestart met Frank: december 2023

Radar ondersteunt mensen met een (verstandelijke) beperking in Zuid-Limburg. Dat doen ze voor jong en oud, en altijd op maat. Radar gelooft dat mensen zich gelukkiger voelen naarmate ze merkbaar iets voor een ander betekenen. Daarom ontwikkelen ze met en rond hun cliënten netwerken waarin zij betekenisvol kunnen meedoen, en diensten waarmee de cliënten in die netwerken kunnen werken, leren, recreëren en/of wonen.

Voordat Radar met Everybody Frank ging werken was er een tweejaarlijks medewerkerstevredenheid onderzoek. Een uitgebreide vragenlijst werd naar alle medewerkers gestuurd en het kostte best veel tijd om die goed in te vullen.

Men wilde gerichter de werkbeleving meten en Radar ging op zoek naar een nieuwe oplossing om continu goed inzicht te krijgen hoe de indiviuele zorgverlener het werk beleeft. We weten nu veel beter welke effecten onze initiatieven hebben op de werkbeleving en -geluk en waar ruimte is voor verbetering.

Anouk Bouwmeester - Succesmanager Everybody Frank

Anouk Bouwmeester - Succesmanager Everybody Frank

Radar heeft gekozen voor het werkbeleving onderzoek, hierin worden verschillende werkgeluk en werkstress factoren uitgevraagd. Dankzij de juiste setup geeft het dashboard goed inzicht in de werkbeleving van de diverse teams. Daarnaast hebben we gekeken welke factoren er bij alle afdelingen en functiegroepen onderzocht moesten worden. Vanaf een maand na de start volgen we de Frank roadmap en hebben we regelmatig contact met elkaar. Indien nodig kunnen we de inrichting van het MyFrank dashboard verder verfijnen.

Waarom voor Everybody Frank gekozen?

We hebben meerdere aanbieders vergeleken en hebben om verschillende redenen voor Everybody Frank gekozen. We zochten een oplossing die:

  • De medewerker centraal zet en betrekt bij het proces. Zij hebben via een persoonlijk dashboard inzicht in eigen scores én de gemiddelde scores van organisatie en team.
  • De juiste tone of voice heeft, de vragen van Frank zijn heel makkelijk te begrijpen
  • Heel gebruiksvriendelijk is en geen werk kost voor HR, zodat we al onze tijd in de organisatie kunnen stoppen
  • Helpt bij het voeren van het goede gesprek en hiervoor de juiste handvatten geeft
  • Wetenschappelijk onderbouwd is
  • Privacy waarborgt; de anonimiteit van medewerkers is gewaarborgd
logo-radar

Vragen aan Tanja - Persoonlijk Begeeider

Hoe gebruik jij de Frank app? 

Op mijn telefoon. Ik vind het wel fijn om tussendoor even 2 minuutjes iets anders te doen. Dus bijvoorbeeld het invullen van de vragen op de app. Het kost echt bijna geen tijd, dus ik zou tegen andere collega’s willen zeggen: maak je geen zorgen dat dit iets is dat je ‘ook nog erbij moet doen’.

Voorheen gebruikten we de tweejaarlijkse enquête. Wat werkt voor jou het best?  Voor mij de app. En ik denk voor de meeste teamleden ook. De enquête invullen kostte me vrij veel tijd. En ik vroeg me bij sommige vragen ook wel af: wat gaat mijn werkgever dit eigenlijk aan? De Frank app voelt neutraler.

Resultaten sinds implementatie

We weten nu beter hoe we er voor staan en welke behoeften er leven in de teams.

We zijn tot meer relevante actiepunten voor verbetering gekomen en we kunnen de effecten van onze acties beter volgen. We zien in het eerste half jaar al daadwerkelijke verbetering in de scores, dat geeft veel vertrouwen.

Het is duidelijker welke behoeften en kansen voor verbetering van het werkgeluk er bestaan en kunnen we daardoor beter opvolgen. Teamleiders werken gericht aan de aandachtspunten in hun eigen teams, want die kunnen natuurlijk per team verschillend zijn.

Audrey - Manager bij Radar

logo-radar

Hoe bespreek jij de Frank app, oftewel werkgeluk en werkstress, met je team?   

Onlangs hebben we dit bij een van de teams besproken. Ik liet via de beamer mijn dashboard zien, zodat teamleden precies zien wat ik als manager zie.

We bekeken samen op welke punten we als team te weinig werkgeluk of te veel werkstress ervaren. Dit hebben we besproken. Het werkgeluk bij dit team ziet er goed uit, maar er was op sommige punten wel te veel werkstress. We hebben besproken wat we samen kunnen doen om de werkstress te verminderen en daar kwamen suggesties en acties uit voort.

Ik vind het heel belangrijk om het gesprek open en veilig te voeren. Ik stel de vraag: wie wil daar iets over vertellen? in plaats van teamleden direct te vragen wat ze ervan vinden. Als manager moet je je team goed kennen, zodat je weet hoe je het gesprek het beste kunt voeren.

Dit specifieke team is bijvoorbeeld een heel hechte club.  Ik bekijk het dashboard ongeveer twee keer per maand en wil minstens vier keer per jaar dit soort gesprekken met het team voeren. Doordat we de app steeds langer gebruiken, krijgen we een steeds beter beeld van hoe werkstress en werkgeluk zich door het jaar heen ontwikkelen.

Eén HR analytics platform voor alle medewerkersonderzoeken

Everybody Frank is een platform voor het beheren van Werk-Welzijn. Ons platform biedt de mogelijkheid om tot data gedreven HR-beleid te komen. Dat klinkt misschien onpersoonlijk maar onze app heeft in 2023 al meer dan 25.000 blije medewerkers opgeleverd. Logisch dus dat steeds meer organisaties voor Everybody Frank kiezen.

Onderzoek de werkbeleving

De basis van het Frank medewerkersonderzoek

Gebaseerd op het job Demands-Resources model

Continu onderzoek geeft extra analyse mogelijkheden

Keuze uit meer dan 20 werkbelevingsfactoren

Onderzoek de vitaliteit

Uitbreiding op het medewerkersonderzoek

Online VitaliteitsScan

Individuele gezondheidscontrole op locatie

Toegang tot interventieplatform vitaliteit

Onderzoek het functioneren

Uitbreiding op het medewerkersonderzoek

Laagdrempelig 360 graden feedback vragen

Keuze uit meer dan 25 competenties (enterprise)

Input voor functioneringsgesprek