Klantcase
We krijgen we een steeds beter beeld van hoe werkstress en werkgeluk zich door het jaar heen ontwikkelen.
Branche: Zorgbedrijf
Werkgebied: Limburg
Bedrijfsgrootte: 880 medewerkers
Gestart met Frank: december 2023
Radar ondersteunt mensen met een (verstandelijke) beperking in Zuid-Limburg. Dat doen ze voor jong en oud, en altijd op maat. Radar gelooft dat mensen zich gelukkiger voelen naarmate ze merkbaar iets voor een ander betekenen. Daarom ontwikkelen ze met en rond hun cliënten netwerken waarin zij betekenisvol kunnen meedoen, en diensten waarmee de cliënten in die netwerken kunnen werken, leren, recreëren en/of wonen.
Voordat Radar met Everybody Frank ging werken was er een tweejaarlijks medewerkerstevredenheid onderzoek. Een uitgebreide vragenlijst werd naar alle medewerkers gestuurd en het kostte best veel tijd om die goed in te vullen.
Men wilde gerichter de werkbeleving meten en Radar ging op zoek naar een nieuwe oplossing om continu goed inzicht te krijgen hoe de indiviuele zorgverlener het werk beleeft. We weten nu veel beter welke effecten onze initiatieven hebben op de werkbeleving en -geluk en waar ruimte is voor verbetering.
Waarom voor Everybody Frank gekozen?
We hebben meerdere aanbieders vergeleken en hebben om verschillende redenen voor Everybody Frank gekozen. We zochten een oplossing die:
- De medewerker centraal zet en betrekt bij het proces. Zij hebben via een persoonlijk dashboard inzicht in eigen scores én de gemiddelde scores van organisatie en team.
- De juiste tone of voice heeft, de vragen van Frank zijn heel makkelijk te begrijpen
- Heel gebruiksvriendelijk is en geen werk kost voor HR, zodat we al onze tijd in de organisatie kunnen stoppen
- Helpt bij het voeren van het goede gesprek en hiervoor de juiste handvatten geeft
- Wetenschappelijk onderbouwd is
- Privacy waarborgt; de anonimiteit van medewerkers is gewaarborgd
Resultaten sinds implementatie
We weten nu beter hoe we er voor staan en welke behoeften er leven in de teams.
We zijn tot meer relevante actiepunten voor verbetering gekomen en we kunnen de effecten van onze acties beter volgen. We zien in het eerste half jaar al daadwerkelijke verbetering in de scores, dat geeft veel vertrouwen.
Het is duidelijker welke behoeften en kansen voor verbetering van het werkgeluk er bestaan en kunnen we daardoor beter opvolgen. Teamleiders werken gericht aan de aandachtspunten in hun eigen teams, want die kunnen natuurlijk per team verschillend zijn.